Reviews van organisaties

Om een beeld te krijgen van onze trainingen en hoe deze worden beleefd door de organisaties waarvoor we werken, hieronder een aantal reviews.

Training Omgaan met Agressie bij Neurologische beperkingen 

Zorgmanege HartenHoeve is een plek waar allerlei mensen samen werken, wonen en leven. De bewoners en deelnemers die hier komen hebben vaak een combinatie van een verstandelijke beperking met daarbij  een psychische beperking zoals een hechtingsstoornis, autisme, ADHD of borderline. Als professionals lukt het ons goed om te werken met deze bijzondere mensen, maar soms zijn er gebeurtenissen die je echt kunnen raken. Als een bewoner heel boos wordt en daarbij verbaal, en soms zelfs fysiek, agressief wordt, doet dat iets met je. Het is goed om met elkaar te kijken naar deze momenten en open te praten over wat het met ons doet. Daarnaast is het goed om te leren waar agressie en boosheid vandaan komt en hoe wij als professionals daar adequaat op kunnen reageren.

Rina van Agressie in de Zorg wist heel goed aan te sluiten bij ons team én de doelgroep waarmee wij werken. Ze had haar training zo geschreven dat deze naadloos aansluit bij de situaties waar wij mee te maken krijgen. Ze voelde de groepsdynamiek goed aan, kon hierin sturen en liet ieder persoon in zijn/haar waarde. De training was leerzaam, indrukwekkend, confronterend, maar vooral heel erg opbouwend. We begrijpen conflicten beter, kunnen er beter op reageren en kunnen elkaar ondersteunen. Ik zal deze training zeker aanbevelen voor alle zorgaanbieders.

Jolijn Bosch – Van Harten, Wooncoördinator Zorgmanege HartenHoeve, Deil (Gld)


Training Omgaan met Agressie bij Dementie

De aanleiding om Rina te benaderen voor een training was een bewoner die erg agressief was bij benadering. Zelf hebben we natuurlijk eerst het gedrag van deze bewoner geanalyseerd. Maar vaak als we dachten de juiste benadering gevonden te hebben, liep het toch weer mis. Veel medewerkers zochten naar de juiste klik, maar het was moeilijk deze te vinden.

De aanpak waarmee Rina zich onderscheidt sprak mij direct aan. Het uitspelen van situaties maakte veel zaken helder; de benadering, het contact maken, de machteloosheid van zowel de bewoner als de medewerker…. Prachtig! De acteur deed zijn werk uitstekend. Hij speelde de rollen met verve en was daarbij niet overdreven. Het voelde zo echt. Het was ook fijn dat er ingegrepen werd als medewerkers zich in een bepaalde situatie niet prettig voelden, omdat het wat te direct was of omdat ze het even niet meer wisten. Vooraf werd er nogal opgezien tegen de inzet van een acteur, maar dat was echt niet nodig, dit was de ideale manier om zaken duidelijk te krijgen.

We hebben veel aan de training gehad. We hebben meer handvatten gekregen om om te gaan met moeilijk gedrag. Rust, contact maken, warmte uitstralen. In de eerste seconden kun je al heel veel winnen. Helaas was de betreffende bewoner net overleden toen we de training volgden, maar ik weet zeker dat we zo weer terug kunnen vallen op het geleerde in een volgende situatie. Ik denk zelfs dat we in de dagelijkse zorg voor de bewoners bewuster zijn van ons gedrag en hierdoor veel incidenten voorkomen.

Lidy Bergsma, Directeur / Verpleegkundige Woonzorg Palsma Zathe, Wirdum (Frl)


Training Omgaan met Agressie Regulier Algemeen Ziekenhuis 

Nij Smellinghe vroeg een training voor medewerkers die te maken hebben met grensoverschrijdend gedrag tijdens het werk. Er moest ruimte zijn voor ervaren en fysiek verweer.

Rina  van der Meulen oriënteerde zich uitgebreid  op de behoeften van medewerkers. Agressie in de Zorg bood een training met theorie en modellen van de TA, waarin medewerkers  leren om invloed uit te oefenen op grensoverschrijdend  gedrag. 120 medewerkers hebben de 2-daagse training gevolgd. Ze geven aan veel aan de training te hebben: “we kregen concrete handvatten,  konden ervaren en oefenen, voelden herkenning en erkenning in een veilige leeromgeving”. Grensoverschrijdend gedrag is uit de taboesfeer gehaald en wordt veel  meer besproken. Agressie in de Zorg denkt mee over borging op de werkplek. De contacten met de trainers gaan zeker door.

Anneke Gerrits, Opleidingsadviseur Ziekenhuis Nij Smellinghe, Drachten

Ik ben Rina van der Meulen, eigenaar en trainer van Agressie in de Zorg. Na jaren lange leidinggevende ervaring in de zorg, besloot ik, samen met een team van enthousiaste trainers en acteurs, de agressie in de zorg aan te pakken. Graag maken we kennis met de individuele vraag die er bij u ligt.                   

M 06 28174474

rina@agressie-in-de-zorg.com 

Onze trainingen zijn geaccrediteerd bij V&V Nederland.

www.intratu.nl   Training & Coaching Communicatie en gedrag