Onze agressietrainingen en onze aanpak

Onze aanpak bij een aanvraag voor een agressietraining, kenmerkt zich door een zorgvuldige analyse van wat uw organisatie nodig heeft. Voor iedere vraag leveren we maatwerk zodat uw deelnemers zich herkennen in de casuïstiek, geboeid blijven door de afwisselende werkvormen en met plezier zich nieuwe kennis eigen maken. We horen regelmatig: “Ik zag erg op tegen de training maar de dag is omgevlogen!”

Onze drie agressietrainingen

-          Training Omgaan met Agressie in de Zorg 

-          Training Omgaan met Agressie bij Neurologische Beperkingen 

-          Training Omgaan met Agressie bij Dementie 

Ze zijn alle drie geaccrediteerd door de Vereniging van Verpleging en Verzorging Nederland.

Ook verzorgen wij workshops en geven wij presentaties op congressen. Voor meer informatie ga naar het contactformulier.

Drie basisvoorwaarden voor effectieve agressietrainingen

Naast een doordacht en effectief

trainingsprogramma voor onze

agressietrainingen, ligt ons

onderscheidend vermogen in drie

basisvoorwaarden:

1. Wij werken alleen met casussen van de organisatie/afdeling waarvoor we een opdracht doen. Dit vergroot de herkenbaarheid en de betrokkenheid enorm wat het leerrendement versterkt.

2. Voor ons staat veiligheid binnen de groep voorop. We werken vaak met gemêleerde groepen uit verschillende takken van de organisatie. Mensen die elkaar niet kennen, trekken een hele dag met elkaar op. Dan werkt de Top-Tip-Top-aanpak erg goed waarbij je de groep uitnodigt om hierin mee te doen. Aan het eind van de training zien we naast het leerrendement ook versterking van de groepscohesie.

3. Een bewezen voorwaarde voor het opnemen van nieuwe informatie is het hebben van plezier. Ons programma kenmerkt zich door afwisseling, theater (trainingsacteur) en humor waardoor we vaak horen dat de dag omvliegt en er daarnaast ook vooral veel kennis en vaardigheden worden eigengemaakt. 

Onze ervaring in agressietrainingen

We zijn gewend om zowel binnen grote als kleine organisaties effectief omgaan met agressie te trainen. We trainen momenteel onder andere cyclisch 800 medewerkers (alle afdelingen) binnen een algemeen ziekenhuis, 170 orthopedagogen en psychologen binnen een onderwijs gerelateerde instelling en 120 bedrijfsartsen binnen een landelijke ARBO organisatie. Maar ook verzorgen we trainingen voor bijvoorbeeld 20 medewerkers van een zorgboerderij en 25 medewerkers van een kleinschalig dementieproject. Zie ook Klanten.Voor meer informatie:

Ga naar de Training Omgaan met Agressie in de Zorg 

Ga naar de Training Omgaan met Agressie bij Neurologische Beperkingen 

Ga naar de Training Omgaan met Agressie bij Dementie 


Quotes inzichten trainingen

RID Nederland Orthopedagogen en Psychologen:

- Het besef dat je, ongeacht je eigen handelen (ook als dit niet correct was) altijd het recht hebt om aan te geven wat gedrag met je doet om zo tot een beter gesprek te komen. 


Nij Smellinghe Ziekenhuis:

- Conflictsituaties niet uit de weg gaan vanuit angst dat het zal escaleren, maar met het geleerde een stap vooruit maken.


De Posten Verzorging en Verpleging

- Hele fijn, praktische en duidelijke training.


Ga voor meer quotes naar Quotes deelnemers


Ik ben Rina van der Meulen, eigenaar en trainer van Agressie in de Zorg. Na jaren lange leidinggevende ervaring in de zorg, besloot ik, samen met een team van enthousiaste trainers en acteurs, de agressie in de zorg aan te pakken. Graag maken we kennis met de individuele vraag die er bij u ligt.                   

M 06 28174474

rina@agressie-in-de-zorg.com 

Onze trainingen zijn geaccrediteerd bij V&V Nederland.

www.intratu.nl   Training & Coaching Communicatie en gedrag